maanantai 8. joulukuuta 2008

Enkeleitä pikkujouluihin


Tein kakkua erään kaveriporukan pikkujouluihin, mutta emäntä olikin sairastunut. Eipä hätää, Janne lupasi kyllä, että työkaverit nauttisivat mieluusti kakkua kahvipöydässä. Kivaa toisaalta tarjota vähän piristystä insinöörien päivään (olettaen että tuli kelvollista).

Olen ihaillut Virpin leipomusblogista löytyvää kakkua, jossa on samantyyppinen aukeama tai miksi sitä nyt kutsuisi kuin enkelikakussani. Halusin tässä kokeilla samaa ideaa sekä testata saamiani enkelipiparimuotteja. Olin visuaalisesti aika tyytyväinen lopputulokseen, joka on mielestäni jouluinen: sekä keveä että harras (sopiva siihen piiriin, jonka kanssa olimme tapaamassa, mutta en nyt sitten tiedä, kuinka harrasta meininkiä miehen työpaikalla on).

Kakkupohja on gluteeniton sokerikakku, joka on kostutettu Ekströmsin mansikkaisella sekamehulla. Täytteenä on Flora Vispiä, lasten mustikkasosetta, tomusokeria ja Viola-tuorejuustoa, liivatetta hyydyttämässä (on se muuten kumma, mutta Prisman valikoimissa ei tosiaan ole liivatejauhetta, kysyin erikseen). Pursotukset, joita en taida oppia ikinä tekemään kunnolla, on tehty samasta seoksesta, tosin ennen soseen ja liivatteen lisäämistä. Päällä on tietenkin marsipaania.

5 kommenttia:

Bluesea kirjoitti...

Outs, kun on hieno enkelikakku.

junglehouse mom kirjoitti...

Hiano! Tuli mieleen, että jossain, tai jommassa kummassa marsipaanissa, mitä oon nähnyt Hyvinkäällä myynnissä, on vehnätärkkelystä.. Siinä Sallisen marsipaanissa. Et se ei oo ihan gluteiiniton :D Mut Virpi on sanonut ettei se millään tavalla kuulu marsipaaniin, niin ei sitä muissa pitäis ollakkaan, siinä jostain syystä.

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Moikka, kiitokset :)

Tosi hyvä kun tuli puheeksi, J. Mom! Nyt en ole varma ensinkään, mitä marsipaania tähän tuli käytettyä, mutta täytyy tarkistaa vastedes huolellisemmin, mitä marsipaanit sisältävät. Tämä kakku ei sitten kaikesta päätellen joutunutkaan kenenkään gluteenittoman mahaan...

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis kakku! Tuohan olisi ihana vaikka ristiäisiin (jos sellaiset olisivat tulossa).

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kiitoksia! Vaan eipä ole lähipiirissä ristiäisiä tiedossa ihan vähään aikaan, ainakaan minun tietääkseni ;)