perjantai 23. tammikuuta 2009

Tapetti

Allekirjoitetaan vuokrasopimus, otetaan sen jälkeen varovasti esiin olohuoneen ja makuuhuoneen nykyisen tapetin epäesteettisyys ja uusimismahdollisuus. Tiedustellaan lupaa maalata seinä tapetoinnin sijaan. Saadaan tietää, että se ei tule onnistumaan siististi, ja sovitaan, että olkoon menneeksi, tapetoidaan mutta neutraalilla värillä. Viestitellään ja sovitaan vuokranantajan kanssa tapaaminen tapettikauppaan. Valitaan tapetti, jonka vuokraemäntä maksaa ja joka miellyttää kaikkia osapuolia, ja tullaan siihen tulokseen, että alla oleva seinäpaperi on poistettava ennen tapetoimista. Mennään seuraavana päivänä asuntoon ja revitään tapettia seinästä. Todetaan alla olevan toinenkin tapetti. Revitään päällimmäinen suurimmaksi osaksi pois. Aletaan repiä alempaa ennen kuin huomataan, että sen päälle on paikoittain maalattu. Huomataan, että maalikohtia ei yksinkertaisesti saa irti. Parempi olisi, ettei sisempää tapettia olisi alettu repiä ylipäätään. Hiotaan seinä ja toivotaan, että jälki on riittävän tasainen. Muutamien kommellusten myötä saadaan pari vuotaa seinään. Seuraavana päivänä huomataan, että seinä todella oli kaikkea muuta kuin riittävän tasainen. Poistetaan jo kiinnitetyt tapetit, hiotaan seinä koneella ja aletaan tapetoida uudelleen.

Päätetään, ettei 1) enää ikinä poisteta päällemaalattuja tapetteja seinästä eikä 2) enää luultavasti ikinä vapaaehtoisesti valita tapettia maalin sijaan.

Tapettia puuhaamassa on ollut useita ystävällisiä, ihania ihmisiä, jotka tunnistavat itsensä tästä. Jälleen kiittelen kovasti kaikesta avustanne ja vaivannäöstänne, joka pehmittää laskuamme uuteen pesään.

4 kommenttia:

Bluesea kirjoitti...

Ohoh, kyllä nuo remontit tarjoavat aikamoisia yllätyksiä.

Muistan, että kun me aikanaan muutimme nykyiseen asuntoomme lähes 17 vuotta sitten, tapetoimme kaikki huoneet ja vanhojen tapettien poistamiseen meni viikko.
Oliko meillä sitten väärät metodit vai mikä siinä oli? No, J oli tietenkin töissä ja minä 3 lapsen kanssa vanhassa kodissa...

Anonyymi kirjoitti...

Voih! Tiedän tunteen, kun saa repiä tapetteja neliösentin kokoisina paloina.

Yksi syy siihen, miksi meiltä kaadettiin väliseinä, oli huonosti irtoavat tapetit. Oli helpompaa kaataa koko seinä kuin nyhrätä niiden tapettien kanssa...

Tsemppiä urakkaan!

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Hahhaa, täytyy muistaa tuo seinäinkaatotapetinpoistometodi sitten joskus, jos se aika koittaa, kun en asu vuokra-asunnossa! :D

S-S, uskomatonta, että niin kauan olette siinä asuneet. Muistan hyvin (tai suhteellisen) vielä edellisenkin asuntonne. Mutta no, nopeasti on aika muutenkin kulunut.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, meillä oli sama ongelma edellisessä asunnossa, poistin viisi kerrosta tapettia, kunnes huomasin, että alimmainen tapettikerros oli maalattu päälle! sitä sitten raaputeltin tosiaan sellaisina neliösentin kokoisina paloina, yksi iso seinä päädyttiin päällystämään remonttilevyllä, kun ei jaksettu sitä enää alkaa kaapimaan puhtaaksi. Nykyisin mulla on lievä kammo tapetteja kohtaan, mutta jos on tapetoitu yksi kerros maalatun betonin päälle, niin sitten ne irtoavat kyllä helposti!