tiistai 4. marraskuuta 2008

Viitteellinen herra Hakkarainen lähes terveyskakussa

Anton kummit kävivät tänään poikansa kanssa juhlistamassa kolmevuotiastamme, ja tein tilaisuutta silmällä pitäen eli kiireessä tuntia ennen vieraiden tuloa kakun niistä aineksista, jotka käsiini osuivat. Ihan kelpo silti tuli.

Ensinnäkin iso kiitos Heidille, joka jo ehti ihmetellä vastentahtoisuuttani sokerikakkupohjan tekemistä kohtaan. Lähempi keskustelu aiheesta paljasti, että sen pitkäpiimäisen vaiheen eli kananmuna-sokerivaahdon vatkauksen saa sujumaan peräti ripeästi, kun käyttää huoneenlämpöisiä kananmunia. Siis ikinä en ollut moista kuullut, mutta näköjään homma toimii.

Sokerikakkupohjan täytteenä tässä oli jääkaapista löytynyttä mansikkarahkaa sekä puoli purkillista lasten sosetta, mansikka-omena-vadelmasose taisi olla kyseessä. Kostukkeena oli mansikkainen sekamehu ja marsipaanin ja banaanisiivujen alla lisää mansikkarahkaa. Marsipaanin kaulitsin vain ripeästi peilikuvalevyksi tuorekelmulla vuoratulla muovialustalla ja yritin suunnata varastoista löytyneet värit suunnilleen oikeisiin kohtiin. Sitten kippasin levyn kakun päälle ja täydensin sinnepäin-Hakkaraista muutamilla violetista marsipaanista rullatuilla nauhoilla. Vielä banaanit sivuihin kerman sijaan, siis terveysruokaa, ja valmista oli.

8 kommenttia:

junglehouse mom kirjoitti...

Kuka munia jääkaapissa pitää?? :D
Vielä parempi ratkaisu, löytää kaapista mummin vanhan monitoimikoneen jonka olemassa olon on unohtanut samantien kun sen kaappiin reilua vuotta aikaisemmin on pistänyt ;) Juu, voin olla avaamatta jotain ovea nuin kauan.. Sillä sujuu teko kuin tanssien, kun ei tarvii vieressä seisoa, käy vaan lykkimässä aineet sinne oikeaan aikaan ;D
Hauska kakku muuten, pitäisköhän itsekkin ostaa joku muukin jonkin muotoinen vuoka, kuin se minimuumi..

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Joo ollut tuo monitoimikone mielessä joskus, mutta tuntuu, että härpäkettä löytyy jo valmiiksi. On joku sellainen sekoitin, mutta luulen, ettei siitä ole tähän tarkoitukseen. Toki voisi kokeilla, sen vieressä ei tarvitse seisoa käsi krampissa.

Niinpä, en ollut tullut ajatelleeksikaan, ettei kananmunia tarttis pitää kylmässä, ennen kuin yksi tuttu siitä mainitsi päivänä muutamana. Senkin jälkeen olen niitä pitänyt jääkaapissa vanhasta tottumuksesta. Ja tilanpuutteesta varmaan myös :P

Mulla on nyt vähän sellanen kyllästys muotokakkuja kohtaan, siis noita valmismuotovuokia. Enpä tosin ole kovin monta vielä tehnytkään tuolla ainokaisellani... Mutta jotenkin kun en jaksaisi valmiiseen muotoon tehdä niin pedantisti mitään ideaalihahmoa, tulos on tällainen :P Vaan onpahan enemmän persoonaa. Vielä enemmän olisi, jos jaksaisi jostain kääretorttulevystä leikellä ihan omat figuurinsa. Jos muuten haluat hakkaraista joskus tehdä, täältä pesee lainamuottia! :)

junglehouse mom kirjoitti...

Pitää tehdä semmonen muottirinki ;D Että ostetaan "yhteisex" niitä erilaisia muotteja ja sit voidaan vaihdella :D Paitsi vasta sit kun me joskus päästään takas plussan puolella näistä miinustuloista, plaah..

Tai sit pyydät hei sitä keksijämiestäs tekemään jonkun tee-se-itse monitoimikoneen, elikkäs jonkun telineen tavalliselle vatkaimelle, niin ei tarvii vieressä seisoo :D

Bluesea kirjoitti...

Kerrassaan hieno herra Hakkarainen!

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Joo vatkaintaso olisi ihan paikallaan, mutta pitäisi olla kunnollinen eikä mikään toimii-ai-ei-sittenkään-toiminut-ja nyt-kananmunat-lattialla-malli. Muottien vaihtelu lienee tosiaan ihan varteenotettava konsti näin mammatuloiselle.

Kiitos S-S! :)

Anonyymi kirjoitti...

Jeih, terveyskakkua!!!!

Siis kaikki mun tuntemat pitää munia jääkaapissa! Oon kans aatellu, ettei varmaan tarttis, et se on vaan tapa, mut piti tarkistaa asia, ja niinpä vaan munia suositellaan säilytettäväks jää- tahi viileäkaapissa. Eli jatkakaamme totuttua tapaa. Sen sijaan jotku tomaatit ja kurkut ei välitä jääkaappilämpötilasta, vaan siitä viileäkaapista. Mitäs jos ei omista semmoista? Kumpi sit parempi, huoneenlämpö vai jääkaappi, ku suositus on +12-14C? Nooh, hyvimpä nuo on säilyneet tähänki asti. Ei siit tule mitään jos säilyttäis kaikki elintarvikkeet just sillä hyllyllä jääkaapissa, mikä millekin on suositus.

Vatkaimista, Salla tietää, mitä mieltä niistä olen. Vältän aina kun voin. Kädet vaan töihin. Ja vispilä :)

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Apua H, ei kai nyt oikeasti sokerikakkutaikinaa käsivispilällä voi vatkata :o Tai niin kai ne 1900-luvun alussa aikaansa kuluttivat varpuvitsa kourassaan :/

No niin, kananmunat takaisin jääkaappiin sitten kai... Tuossa ovat pari päivää nyt olleet pöydällä. Janne pisti vastaan, mutta sanoin jättäväni siihen kuitenkin :P Ketä nyt sitten uskoa? Se Finfoodi varmaan olisi tässä luotettava, pitää kurkata niiden sivuja taas. Mut voi kun vaahtosi kivasti pöydällä pidettyäni, kun tein mokkapaloja jälleen eilen (Heidi vink vink)! :D

junglehouse mom kirjoitti...

Voin kertoa, että hyvänä ne siinä pöydällä säilyy ainakin päiväykseen saakka ;)