tiistai 11. marraskuuta 2008

Ei niin autenttiset autot uunipellillä


Kiire saatiin taas aikaiseksi, kun Anton siirtosynttäreitä järjesteltiin. Niin paljon kuin olen mielessäni hymähdellytkin siihen suuntaan toteutetuille Autot-aiheisille kakuille, nyt on pakko myöntää, etten itse kyllä päässyt tällä kertaa viitteellistä eksaktimmalle näköisyystasolle. Kiireessä koristelu jäi aika viime tinkaan ja siksi oli lopulta hyvin yksinkertainen. Ihan hyvää kyllä oli, olkoonkin että kakku maistui paremmalta seuraavana päivänä, kun se oli uudelleen jämäköitynyt. Huoneenlämmössä kerman kanssa pelleily ei siis ollut taaskaan kaikkein kannattavin ratkaisu.

Kakkuun yritin ikuistaa Autot-elokuvasta kolme hahmoa: Luigin, Sallyn ja Salaman. Aika littania tuli, olisi varmaan vain pitänyt olla enemmän ja tuhdimpaa moussea tai vielä useampia pohjalevyjä. Nyt niitä oli kolme, Heidin leipomia ja erinomaisia (kiitos!). Sallyn pohja oli ns. tumma sokerikakkupohja eli kaakaolla maustettu, muut tavallisia. Täytteenä Sallyssa oli taloussuklaasta, Pätkis-rouheesta ja Flora Vispi -vaahdosta sekoitettu mousse, Luigissa taas liivatteella hyydytetty (= hyytyi seuraavaksi päiväksi) banaanivaahto jossa vähän Philadelphia-tuorejuustoa ja Salamassa mansikkavaahto. Kaikessa siis mukana sitä klassikkoa, Flora Vispiä, jota myös marsipaanin alla.


Kuva vielä koko kattauksesta. Antto ainakin taisi olla ihan tyytyväinen kakkuun, vaikkakin lahjat ja etenkin kaverit veivät aika ison osan huomiosta niin kuin kuuluukin.

3 kommenttia:

Bluesea kirjoitti...

Hei, oikein hieno cars-kakku! Ovat kyllä nuo autopersoonat oikein ilmeikkäitä - niinkuin ovat leffassakin.

A1 oli varmaan onnessaan, kun äiti taiteili näin upean kaverikakun.

***
Tuo teidän lasitiiliseinä on muuten tosi ihana. Olen sitä ihaillen katsellut livenäkin ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hienot kakut! Tosi harmi, ettemme päässeet, mutta onneksi uudet treffit on jo sovittu.

Antto varmaan miettii, että montako kertaa ihminen voi täyttää kolme vuotta, kun aina joku kuskaa lahjoja taloon. :)

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kiitokset molemmille! Hyvä kun remppaa perheineen on tänne odotettavissa, niin on hyvä tekosyy leipoa lisää =D Ja kyllä Antolle vielä yhdet synttärien jatkot (lahjoineenkin) kelpaavat. Kiva kun tuutte!

Kyllä se Antto tuntui ihan pitävän kakusta ainakin päältäpäin, kovin paljon ei yleensä ole välittänyt syödä.

Joo olemme kyllä itsekin noihin lasitiiliin olleet tyytyväisiä - pitäisi joskus vaikka ihan blogiin kirjata kaikki kämppään tekemämme muutokset ja niiden onnistumisarvio.