sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Kymmenen S:ää

Saksi-Sadie, (blogi)ystäväni ja tätini, haastoi minut keksimään kymmenen S:llä alkavaa tärkeää asiaa. Tästä voisi tulla aikamoiset paineet! Yritän kuitenkin ottaa homman leppoisasti ja ryhtyä nyt heti toimeen sen kummemmin valikoimatta tai miettimättä. Jotain ehdottoman tärkeää saattaa siis unohtua, mutta olkoon tämä nyt hetken tunnelmista koottu S-lista lyhyine Sallan sanakirjamääritelmineen.

* Sunnuntai. Sehän tässä vielä on muutaman tunnin ajan. Sunnuntai on rauhoittumisen ja hiljentymisen päivä, jolloin kerätään voimia alkavaa viikkoa varten. Saatan käydä kaupassa, siivota ja jopa tehdä ikäviä rästihommia, mutta hyvänä pyrkimyksenäni on silloin olla ottamatta suurempia stressejä mistään.

* Suklaa. Kyllähän sitä ilmankin voisi olla, mutta elämä voisi käydä vähän mauttomaksi.

* Sormet. Pidän käsitöistä ja kaikenlaisesta näpräämisestä. Yliopistoaikana kirjoitin muistiinpanoja usein vain siitä syystä, että muistini pelaa, jos kädet liikkuvat, tai piirsin tai jopa neuloin, jos kehtasin. Päähän ei olisi jäänyt mitään, jos olisin ollut vaikka käsi paketissa. Kuvataiteilijana ei onneksi tarvitse miettiä kehtaamista: on jopa pakko näprätä.

* Salaisuudet. Niitä pitää olla, niin omia kuin muiden minulle uskomiakin. Asioita, jotka ovat yksityisomaisuuttani.

* Seikkailut. Sellaiseksi riittää joskus hyvä uni tai eksyminen matkalla tuttuun paikkaan. Olennaista on, että joskus antaa itsensä nähdä asiat toisesta näkökulmasta, kuin uusina.

* Syntymä/synnytys. Hassua, niin kuin sitä on molemmilla kerroilla malttamattomasti odottanut, sen on itse tilanteessa toivonut päättyvän mahdollisimman nopeasti, ja silti minulle on jäänyt molemmista jokin älytön synnytyskaipuu. Ei ole mitään niin ihanaa kuin oman lapsen näkeminen ensimmäistä kertaa. Olen vetäjänä mukana aktiivisen synnytyksen vertaistukiryhmässä ja siellä(kin) tulee keskusteltua paljon synnytyskokemuksista. Se on aina yhtä innostavaa.

* Suku. Minulla on mielestäni läheiset välit moniin sukulaisiini, suku on kuin tukiranka. Myös taiteellisissa teoksissani käsittelen usein sukulaisuutta.

* Suvaitsevaisuus. Siinä on yksi ihanne, johon pyrkiä ja jota opiskella. Olen kyllä niin kärsimätön ja kiukkuinen ryppyotsa, että olen kyllä vasta matkani alussa. Ihailen ihmisiä, jotka osaavat ottaa toiset ihmiset sellaisina kuin he ovat ja kuitenkin pitää pintansa asioissa, joita haluavat muuttaa.

* Siivoaminen. Se on osa arkipäivää eikä aina kaikkein mukavin sellainen. Itse asiassa toisinaan tekisi mitä tahansa muuta mieluummin. Harva asia kuitenkin palkitsee enemmän kuin tavaroiden saaminen paikalleen.

* Sisarukset vielä erikseen. He ymmärtävät joskus puolesta sanasta, mitä ajan takaa, silloinkin kun en itsekään tiedä. Luulenpa jopa, että he olisivat osanneet koota nämä kymmenen S:ää puolestani nopeammin ja osuvammin kuin minä itse!

8 kommenttia:

Bluesea kirjoitti...

Hei S-S!

Tosi-ihanat äSSä-sanat.Se sujui sinulta säpäkästi! S-sanasi kuvaavat sinua oikein hyvin - tai minusta ainakin nuo olivat hyvin sinun oloisiasi sanoja ja ajatuksia.

Haasta joku tuttusi juttuun mukaan. Muutamallakin sanalla ihminen tulee kertoneeksi aika paljon itsestään.

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Moikka! Ei malta mennä nukkumaan, vaikka pitäisi... Niin, kaipa tuo lista jotenkin kuvaa olemisen tapaani, sellaista haahuamista :D Samoin oli sullakin kovasti itsesi oloinen lista, Mehukas ja Maanläheinen. :) Täytyypäs haastella tuttuja. Näin vain yhdessä blogissa sellaisen huomautuksen, jossa nimenomaan kiellettiin haastamasta minkäänlaisiin meemeihin (kumma sana), mikä pisti miettimään, onko jollain jotain näitä vastaan. No, pakkohan ei ole osallistua haastettunakaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa, muistan raskausajoilta tän 3 ässää-klassikon, eli keinot synnytyksen käynnistämiseen, jota itse en siis tarvinnut mutta useinhan siitä tuli vinoiltua. Sauna, seksi ja siivous. Tuli vaan ihan ekana mieleen, kun ässistä oli kyse. Ja kun ei se sunkaan synnytys niin kaukana vielä ole :)

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Heh, kieltämättä kävi mullakin mielessä. Hyväksyin siivoamisen mukaan tähän listaankin ;) Synnytyksestä tuntuu tähän aikaan vuodesta olevan kovinkin vähän aikaa, kun ilmat ovat samantyyppiset kuin silloin kun Anttoa käytiin hakemassa. Tulee sairaala kovin elävästi mieleen. Voi sitä nostalgiaa!

junglehouse mom kirjoitti...

Mutta ne kaksi muuta jätit pois, aijai ;D

Ois kyllä mulla se siivous ensimmäinen tippuja ;)

Anonyymi kirjoitti...

Jungle, siivousko ensimmäinen tippuja 10 tärkeintä asiaa-listalta vai? Siis sult on nyt jäänyt jotain tärkeetä ymmärtämättä :D

junglehouse mom kirjoitti...

Sekä että ;) Ymmärrykseni on täysissä sielun voimissa (ruumis riutuu) ;)

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Toisaalta sain Heidiltä sen ihanan kyltin, jossa lukee: A clean house is a sign of a wasted life. Selvästikin on osa elämästäni heitetty hukkaan, kun uskallan tuon siivouksen tässä mainita. :) Paitsi eiväthän nuo olleet 10 tärkeintä asiaa vaan pelkästään 10 tärkeää asiaa aika nopsasti ja intuitiivisesti listattuna. Nyt myöhemmin miettien olisin ehkä sisällyttänyt ainakin Sanat, onhan kirjoittaminen (no, myönnetään että puhuminenkin) tärkeä juttu mulle. Oli muutakin, mitähän se oli... Eipä taivu taas muisti.