lauantai 1. marraskuuta 2008

Porkkanan näköistä porkkanaa ja punaista paloautoa

Vietimme tänään perhepiirissä Anton kolmevuotissynttäreitä. Juhlat vietettiin siitä huolimatta, että Antolle nousi viime yönä kunnon kuume ja poika oli väsynyt ja kipeän oloinen. Hän nukkuikin aika ison osan kemuista ja ihmetteli monen tunnin päästä herättyään, mihin vieraat menivät. Vielä myöhemmin hän oksensi sohvalle, jolloin siirsimme mukisematta huomisen lastenkekkerit odottamaan seuraavaa, toivottavasti terveempää sunnuntaita.

Anton toivomukset kakun suhteen olivat muuttuneet tavantakaa viime aikoina, mutta toteutin niistä tiuhimmin toistuneen sekä viimeisimmän. Toinen kakuista oli siis porkkanan näköinen porkkanakakku ja toinen Puna-niminen paloauto Autot-elokuvasta. Porkkanakakun tein jo vähän aiemmin ja kuorrutin juuri vieraiden saapuessa. Kostutinkin sitä, mutta kyllä se silti vähän kuivaa oli. Samoin Puna-kakkua vaivasi lievä kuivuus kostutuksesta huolimatta. Tuhti suklaamoussetäyte oli kyllä mielestäni onnistunutta ja pysyi hyvin ryhdissä.

Porkkanan näköinen porkkanakakku. Ohje on kotoa löytyvästä Joka kokin keittokirjasta ja sisälsi porkkanaraasteen lisäksi ainakin sokeria, fariinisokeria, ruokaöljyä, kananmunaa, leivinjauhetta ja soodaa, saksanpähkinää ja vehnäjauhoa. Kuorrutuksessa on runsaasti karamelliväriä ja joukossa vähän Philadelphia-tuorejuustoa, tomusokeria ja sitruunamehua. Tein vielä vähän vihneitä marsipaanista.

Kuumetta sammuttamaan. Yksinkertaistin hiukan, mutta kyllä sen silti tunnistaa: Puna-paloautohan se siinä. (Vasemmalla siis malli, Anton lelu.) Kuorrutus on marsipaania, renkaissa kappaleet Domino-kekseistä.

Tässä vähän kakun sisustaa. Sokerikakkupohja on täytetty suklaamoussella, joka on valmistettu taloussuklaasta ja Flora Vispistä. Taisin laittaa joukkoon vähän vaniljasokeriakin, ja niin, Maltesers-karkkeja murskattuna. Aika tuhtia siis oli. Marsipaanin alla on vielä silaus vatkattua Flora Vispiä. Päädyssä, joka oli muodoltaan liian vaikea mallin mukaiseen toteutukseen, luki yksinkertaisesti Antto 3.

Pipit veljekset. Nuhanokka Aaron ja kuumeinen (myöhemmin myös vatsatautinen) päivänsankari Antto pääsivät yhteiskuvaan aamupäivällä loikoillessaan pipipesässään.

5 kommenttia:

junglehouse mom kirjoitti...

ihan sairaan hiano!! teitkös leikkelykset paljonkin aiemmin, vai koristellessa suoraan..?!

meidän poitsuli kanssa tuli taasen kuumeeseen, pari päivää oli pois ja nyt taas, äsken oli jo 39 ja lääkettä pyllyyn, köhä on kova, että taitaa olla eri taudista kyse..

äitikin on hiukan "kipeä" mutta muusta syystä :D

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Jaa tais olla kovat pippalot eilen? ;) Pitikin kysyä, miten ne kauan valmistellut häät menivät. Kiva kuulla niistä ja toivottavasti joku kuvanenkin nähdä... :)

Voi noita tauteja. Antto on onneksi tänään ollut jo kunnossa, mutta ihan hyvä luultavasti oli siirtää tämänpäiväistä. Eipähän sitten ainakaan tartu keneenkään muuhun. Aaron on tosiaan ollut pelkästään nuhainen, Antolla ei mitään siihen viittaavaakaan, mutta luulisi kuitenkin olevan kysymys samasta taudista, kun saman perheen jäsenistä puhutaan. Saattaahan se siis olla sama tauti kuin teilläkin, kun kerran oirehdinta on noin erilaista meidänkin pojilla. Toivotaan teidän kotiin myös terveyttä.

Niin, kiitos kakkukehuista :D Siinä leikkelin viime hetkellä koristellessa, en taida olla mikään etukäteissuunnittelun tai -valmistelun ihminen.

junglehouse mom kirjoitti...

No, äsken lens laatta täälläkin :P
Mutta eipä tämäkään mun mielestä mikään vatsatauti ole, Nooalla vaan kerran elämässä oon semmosen bongannu, sillä tuntuu vaan olevan taipumus oksentaa kovassa kuumeessa kerran...??

Häät meni hienosti, ite ainakin olin tyytyväinen ja viihdyin, tuli tosi parin näköiset niistä ja tuntui muutkin viihtyvän.. Ja eniten jännittämistä luonut puhe sai paljon kehuja vaikka sen pidinkin naama kuuman hehkuvana, ilmeisesti pakkelia oli naamassa sen verran paljon, ettei muut sitä huomanneet :)

Bluesea kirjoitti...

Hei S-S!

Erityisesti tuo paloautokakku on ihan hulppea. Vautsi! Kyllä siinä on päivänsankari saanut olla polleana (tosin ymmärsin tekstistäsi, että hän oli lähinnä poissa kehistä).

Söpö kuva veljeksistä!

Heitän tähän saman tien yhden kisan sinulle:

Haluaisitko meemittää (?) eli tarjoan sinulle kerrottavaksi 10 tärkeää asiaa S-kirjaimella.

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kiitokset S-S! :) Joo oli kyllä aika muissa maailmoissa tuo sankari, mutta ennen kakun kimppuun käymistä ihmetteli, miten äiti on tehnyt siitä kakusta Punan.

Haa, yritänpä keksiä jotain S:stä ihan lennosta eli hetikohta - jos enemmän jään miettimään, sitten tulee ahdistus, kun en tiedä, miten valitsisin.

J. Mom, niin oiskohan sitten kuumeeseen liittyvä tuo oksennushomma. Hyvä että häät menivät mukavasti! Innostuksen puna puhetta pitäessä, jos sitä edes huomaa, ei haittaa mitään. Kukaan ei tiedä, onko puhuja hämmentynyt vai pelkästään niin onnessaan, että hehkuu ;)