perjantai 22. elokuuta 2008

Iso luuta lakaisee

Janne on saanut vintin valmiiksi, mikä yhdessä huomisen kekkerien kanssa on seikka omiaan motivoimaan meitä kodin järjestelyyn tai pikemminkin raivaamiseen. Anton huoneen siivouksesta kerroin jo aiemmin, ja siihen palailen nyt, kun kerrankin ei tee tiukkaakaan kertoa.

Toissapäivänä oli vuorossa Anton huoneen tyhjentäminen liian pienistä vaatteista ja jäljelle jääneiden järjesteleminen kaappiin ja laatikoihin. Ne eivät siis enää ole siinä puoli huonetta täyttävässä tuolissa ja lattialla vaan järjestettynä omille paikoilleen kaappiin ja laatikostoon. Jahka saan kaapista loput omat rojuni pois, vaatteiden säilytys helpottuu entisestään eikä tarvitse niin tiiviisti pakata enää. Valtava korituoli on nyt siirretty pois Anton huoneesta, jolloin paljon tilaa jää kaikelle muulle - mutta niistä vaatteista piti ensin kertomani!

En ollut avannut Anton vaatekaapin ovea kovinkaan monta kertaa kuluneen puolen aikana, sillä sen edessä oli aikamoinen määrä roinaa. Muutenkin vaatetus oli jo kauan toiminut sillä systeemillä, että puhtaat ja kuivat vetimet kipattiin korituoliin, ja siitä sitten pengottiin joka aamu tuskaisesti jotain tilanteeseen sopivaa päälle. Sukkaparin löytäminen oli todellakin kunnon urakan takana. Sen sijaan varsinaisessa vaatekaapissa osa vaatteista jatkoi pienenemistään, ei tullut samalla tavalla kuin käytössä kiertäviä tarkasteltua, olisiko noissa jokin pieneksi jäänyt. No nyt se selvisi: niitä oli vaatimattomat viisi muovikassillista!

Korituolin eli pyykkikorin saaminen pois huoneesta avarsi sitä huomattavasti jo sinällään. Eteisen kaapin päältä sinne siirtyi lisäksi valtava pärekori, johon mahtuu iso osa jopa Anton lukuisista leluista. Ikeasta löytyi kankaisia lelukoreja, jotta mikään auto tai nalle ei vahingossakaan ainakaan säilytystilan puutteen vuoksi joutuisi ottamaan paikkaansa lattialta. Kun kaikki oli poissa imurin tieltä, saatiin vuosikertapölyt karkotettua. Liikennematosta irtosi tomua ja roskaa sankka pilvi. Janne järjesteli huonetta tänään tovin, eikä sitä sen jälkeen ollut tuntea entisekseen. Hurjasti tilaa!

Jotta totuus ei unohtuisi, tulipa nyt illalla todettua pärekorin huono puoli: vanhempien päre palaa, jos lapsi päättää kipata kaikki lelut kerralla lattialle.

Kuvia Anton raivatusta huoneesta.



5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Onneksi näen tänään sen huoneen, niin ei kauan tarvitse kärvistellä kuvaa odotellen. Verka voi tosin pettyä, kun korituolin vaatekasaan ei pääse enää istumaan :)

junglehouse mom kirjoitti...

Juu-u, tupatarkastukselle tulossa iso porukka, hahaa ;D

Bluesea kirjoitti...

Vautsi, vau mitä siivoustarmoa! Kiva, kun A1 saa lisää leikkitilaa.

On aina mukava käydä läpi vaatteita ja jaotella niitä vielä käyttökelpoisiin ja jo pieneksi jääneisiin tai muuten sopimattomiin. Suuri osa A1:n pienistä vaatteista lienee jää A2:lle?

Minä pikkuhiljaa järjestelen omaa huonettani ja totean sen sadannen kerran, että 80/20-sääntö pitää paikkansa myös kankaiden lajittelussa. On helppoa lajitella kankaat "isoihin paloihin" ja "pikkutilkkuihin", mutta jäljelle jää 1/5 epämääräisen kokoisia kankaan palasia. On helppoa saada 80 % kankaista lajiteltua värien mukaan, mutta entäs ne 20%, jotka kukertavat ties minkä värisinä!

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Hehhee, kiitokset kommenteista! Kämppä kävikin jo uudelleen kaaoksen puolella, mutta onneksi se oli helposti siivottavissa takaisin normaalia siistimmäksi, ja yhä olen onnessani. Pitäisi kyllä ottaa kuva joka huoneesta. Anton huoneen eilisestä tilasta onkin kuva, lisään sen tänne heti joutessani (kun ei ole lapsi sylissä tai ainakin on kamera piuhoineen käden ulottuvilla).

Kyllä vain, A2 tulee noita A1:n vanhoja joskus käyttämään. Pitäisi katsoa, mille olisi vielä käyttöä ja mitkä ovat liian huonokuntoisia tai muuten vain ei niin käytöllisiä säästettäväksi Aaronia varten. Vaan enpäs jaksakaan vielä niitä sillä tavalla lajitella. Aika paljon noin 80-senttistä on, tai no älyttömästi, joten täytyy kerätä energiaa sellaiseen savottaan.

Ne kankaat, ne kankaat... Nyt kun muualla on siivottu, työhuone näyttää siinä rinnalla entistäkin nolommalta. Eivät enää riitä korkeimmatkaan kahluusaappaat huoneessa etenemiseen, tavaraa eli kankaita on ehkä metri. Homman nimihän on se, että roina viskataan koppiin ovelta.

Bluesea kirjoitti...

No, näitä kuvia olenkin käynyt lähes päivittäin tsekkaamassa, siis ovatko tulleet vaiko eivät. Kyllä on A-pojan huone siistinnäköinen!