lauantai 16. elokuuta 2008

60 vuotta Himalajalla


Tänään vietettiin Anne-tätini 60-vuotisjuhlia - kiitos vielä ihanista bileistä ja onnea kovasti tädille koko perheen puolesta! Vein juhliin tämän kakun. Anne on toiminut "kummitätinä" eräälle pienelle järjestölle, jonka apu kohdistuu Nepaliin, ja niinpä hän toivoi mahdollisten lahjarahojen ohjautuvan tälle järjestölle. Juhlissa oli nepalilainen kokki, joka valmisti herkullista ja tulisesti maustettua ruokaa. Kun siis teema oli näin selvä, oli luontevaa laittaa kakkukin sen mukaisesti. Ideoita tuli sukulaisiltakin, ja niistä kokosin tämän Himalajaa symboloivan tuotoksen.



Kakun sisältö oli mielestäni tällä kertaa aika hyvin onnistunut, ja kyllä se näytti muillekin kelpaavan. Sokerikakkupohjaa oli ties kuinka monta kerrosta, väleissä Flora Vispiä, maitorahkaa, mansikkaa, tomusokeria ja liivatetta. Kostukkeena oli Ekströmin mansikkainen jälleen kerran. Siis aika raikas perustäyte. Kakku oli kylläkin muotonsa puolesta hankala leikattava, mutta tinkimällä tyylistä sai syötävää lautaselle.

Kiitos Virpille ja Tiinalle vuoren muotoiluun liittyvistä vinkeistä!

4 kommenttia:

junglehouse mom kirjoitti...

Hiano ;)

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kiitokset :)

Bluesea kirjoitti...

Hieno kakku kerrassaan, livenäkin kun onnistuin sen näkemään!

Taisin olla juhlissa aika "muissa maailmoissa", kun en tullut edes tätä sinun kakkua maistaneeksi (paitsi yhden pikku-ukkelin verran)!

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kiitos kiitos :) No siellähän pöytä notkui niin ettei kaikkea oikein ehtinyt maistaakaan. Oli hassua katsoa, kun seisoessani jonossa ohi kulki vieraita, joilla oli lautasella niitä ukkeleita. :o)