sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Valmista vaarille

Valmista tuli! Vaarin hämmästys olikin melkoinen, kun kakku kuskattiin pöytään synttärilounaan perään jälkiruoaksi. Kakku oli ihan maistuvaakin, täytteen runsauden vuoksi aika juustokakkumaista.


Figuurista tuli suunniteltua luisuhartiaisempi, koska vuoiksi valitsemani kattilat olivat mittasuhteiltaan vähän sinnepäin. Kakkupohjien kanssa oli muutenkin päänvaivaa: alaosa lysähti paistamisen jälkeen kokoon, ja syyksi paljastui se, ettei pohja ollutkaan kunnolla kypsä keskeltä. Siinä vaiheessa kananmunat olivat tietenkin lopussa. Onneksi tarkoituskin oli käyttää runsaasti moussea täytteeseen, ja sain alaosan kokoon melko pienellä määrällä sokerikakkua, sekin ylijäämäpaloilla paikkailtua. Mousse oli mielestäni onnistunutta, joten tässä muistiin ainekset: 3 pussia Blå Bandin suklaamoussea (+ tarvittavat maidot 3 dl), noin 3 rkl kaakaojauhetta, noin 3 rkl sokeria, 1 1/2 - 2 dl Flora Vispiä vatkattuna, rasiallinen Viola-tuorejuustoa sekä reilu ruokalusikallinen liivatejauhetta sekoitettuna vajaaseen desiin kiehuvaa vettä.

Työjärjestys poikkesi hieman aiemmin kaavaillusta: lakki tuli päähän ennen hiuksia, jotta en onnistuisi tursauttamaan kermaa rumasti sieltä alta. Lisäksi silmälasit tuli hutkaistua kokoon vähän miten kuten, enkä kerman pursotukseenkaan ollut aivan tyytyväinen. Kakkupaperi oli jostain kohden sen verran sotkeutunut, että piti peitellä työn jälkiä vadelman- ja mansikanlehdillä. Siihen muutokseen olin oikein tyytyväinen, että päätin lisätä hiuksiin tulevaan kaakaovaahtoon sinistä elintarvikeväriä: harmaan ja valkoisen kirjava sopii paljon paremmin kuin ruskean ja valkoisen.

Sain muuten ensimmäisen kakkutilauksenikin: tarkoitukseni on tehdä ensi sunnuntaiksi ristiäiskakku kaverini pojan ensimmäiseen juhlaan. Saa nähdä, mitä keksin siihen kakkuun.


Lisää kuvia.



Janne repi huumoria pään säilytyksestä...


... ja syömisestä.


3 kommenttia:

junglehouse mom kirjoitti...

Hih hih hih, hauska ;) Ja hieno!!
Meitsikin tänään kakkuili, ainiin, tiedäthän sinä kun roolit jo vaihtu ja neuvoja soittelin ;D Mutta siis, ruma kakku tuli eikä yhtään esikuvansa näköinen, damn. Mutta hyvää siinä oli se, että olin taas unohtanut äitin synttärit, niin kun iskä niistä muistutti, olikin kakkua pistää pöytään tarjolle ja kutsua maistelemaan :) Eikä äiti tajunnut unohdusta (eikä siskonkaan, joka iskän jälkeen soitti, että millos ne syndet olikaan ;))

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Heh, kiitokset! :) Hyvä jos oli moussevinkeistä jotain apua. Ja erittäin hyvä, kun jäi unohdus huomaamatta ao:lta :D Tuskin nyt tuli niin ruma kakkukaan, kunhan vaan kriittinen oot. Ja ainakin hyvää oli aivan varmasti! Minkäslaista muuten tavoittelit, onko kuvaa netissä missään? *utelias*

junglehouse mom kirjoitti...

Laitanpa varmaan omani tuonne logiin joskus, mutta itse saat etsiä mallin, katotaan kuinka pitkälle uteliaisuus menee ;D ;D