sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Hääpäivän häppeninkiä

6. hääpäivämme koitti silmätulehduksen merkeissä. Jo eilisiltana tarkastelin huolestuneena alati turpoavaa silmäluomeani, ja tänään oli sitten mentävä lääkäriin. Kaikkea muuta kuin hehkeän ulkoasun lisäksi sain siis hääpäivän ohjelmaa juhlistamaan muutaman tunnin päivystyksessä istuskelun, viiden minuutin lekurikäynnin ja silmätipat - hyvä toki että lääke löytyi ja saatiin pian käyttöön. Janne kävi kuvaamassa kaverin pojan ristiäiset ja vei samalla mukanaan tekemäni kakun. Sitä oli kuulemma kehuttu, kyllä olen ylpeä! Sitten illalla kävimme vielä koko perhe Amarillossa syömässä.

Takaisin kuitenkin ristiäiskakkuun. Suunnittelin sitä jo reilusti etukäteen. Sukupuu tuli mieleen aiheeksi, ja perhe antoi suostumuksensa siihen, että "valtionsalaisuus", pojan nimi, tulisi tietooni jo ennen juhlaa. Tässä on alkuperäinen kakkusuunnitelmani:

Luovuin ajatuksesta ripustella oksiin noita lappusia ja päätin sen sijaan kirjoitella nimet puunrunkoon. Kovasti ajatusta herätti puun symboliikka: ei tavallaan ole aivan loogista, että lapsi on rungossa ja vanhemmat oksissa, mutta minkäs teet. Juuret esivanhempina ja runko lapsena ei ehkä olisi yhtä kuvauksellinen aihe.

Ensimmäinen marsipaanikuori meni pieleen. Ei muuten, mutta rakas esikoinen länttäsi siihen kouransa, ja vaikka mitään tuhoa ei ollut havaittavissa, en voinut laittaa vieraiden ihmisten syötäväksi äskettäin vatsataudissa olleen lapsen koskemaa marsipaania. Säästin kuoren muuhun käyttöön, koska oikeasti uskon, että se on syömäkelpoista. Harmitti kovasti, mutta ainakin harjoitusta tuli, ja versio kakkosen lopputulos on mielestäni selkeämpi.

Kerman pursotus on vieläkin mielestäni vaikeampi. Olisi kiva loihtia vauhdikkaita ja mielikuvituksellisia pursotuksia, mutta päädyn näköjään helposti aika yksinkertaiseen ratkaisuun, koska en parempaan pysty. Harjoitusta siis kaivattaneen.

Tällainen kakusta tuli (kuvien julkaisuun antoi Kaapon perhe luvan). Sisällä on sekoitus Blå Bandin mango-passionmoussea (ja maitoa), Flora vispiä, liivatetta ja Viola-tuorejuustoa.
Yksityiskohta. Tein lehdet siten, että otin sydänmuotilla paloja kaulitusta marsipaanista, painoin niihin kuvion viinimarjan lehdellä ja leikkasin vähän sydänmäisyyttä pois. Hieraisin päälle karamelliväriä ja suttasin sitä hieman, jolloin lehtisuonien kohdalle jäi enemmän väriä. Tekstit on pursotettu valkoisella suklaalla.


Tässä vielä kuva kakusta, jonka tekaisin lopuista materiaaleista muumimuottia käyttäen hääpäivämme kunniaksi. Sen kimppuun käymme kohta, kun katsomme nauhalta Kauhukeittiön.

2 kommenttia:

junglehouse mom kirjoitti...

Ihku tämäkin =) Ja vielä hienompi miltä idea kuulosti päässäni kakuksi muokattuna ;D Oikein sopiva nimikin Jaanan pojalle ;D Jäi vaan hämää kun ei näy kun tuo ensimmäinen, hmm.. utelias...

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kiitos kiitos! :) Eli ehdit jo kauhusta kankeana pyöritellä päätäsi, kun kuulit ajatuksen sukupuukakusta :P

Ja tosiaan selvisi se toinenkin nimi, kuten tuli tänään puhuttuakin. En siis tiennyt sitä etukäteen.