sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Rojunraivaustehtävä

Kamaa, sitä kertyy sisään ovista ja ikkunoista. Ei siinä mitään, hyvä kun on asuttua, mutta - tiedätte. Kama ei ikäpäivänä päädy järkevälle paikalle vaan jää vellomaan mihin sattuu, jolloin siitä on todellakin kaikkea muuta kuin silmäniloa eikä sen puoleen muutakaan iloa.

Rojunraivaushaasteita on ollut asialle omistautuneilla nettisivustoillakin, mutta laadin tähän omani. Tehtävän tulee olla riittävän yksinkertainen ja nopea toteuttaa, jotta se ei jää roikkumaan tai puolitiehen. Koko huonetta, saati kämppää ei ole tarkoituskaan saada siistiksi, mutta toteuttamalla rivakan pikaraivauksen vaikkapa aina silloin tällöin tulee ehkä kuopaisseeksi niitä pohjamutia, joihin ei normaalin viikko- tai satunnaissiivouksen yhteydessä ulotu. Tässä säännöt:

1. Valitse huone. Ihan huvin vuoksi ja myös saadaksesi enemmän näkyvää aikaan toteuta tehtävä yhdessä huoneessa kerrallaan. Minä valitsen makuuhuoneen.

2. Siirrä omille paikoilleen neljä esinettä. Minä siirrän paikoilleen nämä: gesso- ja sisustusmaalipurkit, pohjustetut valokuvat, nettikauppaa varten väkerretyt prototyypit ja neulekoneen lankoja sisältävän laatikon.

3. Valitse kolme pois heitettevää, annettavaa tai jonnekin kauas varastoitavaa esinettä ja hankkiudu niistä eroon. Minä valitsen lainassa olleen Angel Care -hälyttimen (palautetaan), itkuhälyttimen (säilötään) ja parhaat päivänsä nähneen, lue: loppuun käytetyn rottinkikorin (kierrätetään).

4. Korjaa kaksi asiaa, jotka ovat vinksallaan. Minä aion siirtää kattovalaisimesta alas liukuneen yläkotelon tai minkä lienee takaisin katonrajaan sekä etsiä nätimmän kankaan peittämään seinää vasten nojaavia isoja kovalevyjä.

5. Toteuta loppuun yksi keskeneräinen projekti. Minä teen loppuun, lopultakin, se olohuoneeseen tulevan kattovalaisimen, joka on lojunut makuuhuoneessa iät ja ajat.

6. Ihaile huonetta, jossa on ainakin muutama silmää häirinnyt seikka vähemmän. Tulee tapahtumaan meillä mutta huomenna vasta.

8 kommenttia:

Bluesea kirjoitti...

Hyvä idea, ettei tarvitse ihan kaikkea kerralla laittaa kuntoon! Minullakin oma huone vyöryy rojua ja roinaa. En millään saa aikaan mitään. Ehkä tuolla sinun ideallasi jokin täällä käynnistyy - viimeistään huomenna.

Sadie

Bluesea kirjoitti...

6. kohta - enemmän vai vähemmän?

Sadie

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Moikka S-S ja kiitos kommentista! Nyt jos säkin tartut hommaan (vaikka tiedän sulla olevan rojua huomattavasti vähemmän), on kerta kaikkiaan PAKKO tehdä tuo tehtävä. (Mistä tuli mieleeni, näin viime yönä unta, että olin taas koulussa enkä ollut tehnyt kotitehtäviä.)

Kyllä vaan, tuli näköjään freudilaiset tuonne 6. kohtaan. Korjaan! Hyvä kun huomasit. :)

junglehouse mom kirjoitti...

No no no?! :D

Ei ainakaan palautus onnistunut tämän päivän puolella :D Tai vielähän sitä ehtii ;) Vai olikos jäätelöauto tarjous huijaus jolla ois voinut laittaa enkelin mukaan ;D

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Haha! Joo vähän kesken vielä... myönnän! Mut tuli auringosta hirveä hedari joka vaivannut illalla sen jälkeen kun tulin kirppikseltä, missä tapasin yllättäen parikin tuttua, joiden kanssa jäin juttelemaan, ja mistä löysin hattarakoneen, jota piti illalla testata, kun lapset kotiutuneet, jolloin muutenkin vaikeaa siivoaminen kun iltapuuhaa ja seliseli. Mutta sain jotain aikaan ja täytyy raportoida tuonnempana... :D

Bluesea kirjoitti...

Ei hitsi, en päässyt alkua pidemmälle: sain kuitenkin heitettyä kukkamaljakosta haisevat kukkivat ruohosipulit pois ja siirrettyä maljakon muualle. Jatkan huomenna (Tiedäthän tämän: tomorrow, not today, lazy people always say).

Sadie

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Ja jäätelöautotarjous oli kyllä ihan puhtain sydämin, kelpaakos? Nimimerkki ei huomenna sinne pääse eikä tuu varmaan käyttäneeksi kuponkia kuitenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jee, hieno siivousidea! Tämä pitää toteuttaa myös omassa blogissani heti kun ehdin.