tiistai 7. huhtikuuta 2009

Karkkilakkokuulumiset

Lisään tähän samaan postaukseen lyhykäiset tiedonantoni karkkilakon kulusta.

Maanantaina se siis alkoi, ja onneksi olin vanhempien luona, jolloin ei samalla tavalla kuin tavallisesti ollut houkutusta ruveta mässäämään. Vierailin ystävän luona ja söin siellä jäätelöä ja vadelmia, muuten vain oikeaa ruokaa. Smoothiet ja sellaiset lasketaan oikeaksi ruoaksi.

Tiistaina eli tänään myönnän syöneeni yhden jäätelöpuikon sekä loput Anton jäätelöstä, joka meni rikki eikä kelvannut siksi enää valikoivalle kuluttajalle. Illalla tein kakkukoristeita, oli pakko syödä hieman marsipaania. Olen aina ollut sitä mieltä, että pähkinät ja rusinat eivät ole mitään oikeaa naposteltavaa vaan karkki. Telkkarin ääressä kokeilin kuitenkin sekoitusta, jossa erilaisia pähkinöitä sekä rusinoita ja kuivattuja karpaloita. Oikeasti meni täydestä! Mutta meni myös runsaasti.

Omakehu siis haisee täällä, hyvin menee! Tällä hetkellä ei vielä tee kovin tiukkaa, vaan oikeasti kunnon ruoka houkuttaa. On tainnut hyvin tulla täytettyä makeankiintiötä viime viikkoina. Vähän kyllä tänään kutkutti, kun pääsiäisherkkuja katselin. Lidlistä löytyi pupu, joka suurimmaksi osaksi tummaa suklaata - mutta hei, tummahan on terveysvaikutteista! Ostin pupun mutta maltan pääsiäiseen ennen kuin pistän sen lihoiksi.

---

Lisäys: keskiviikko ja torstai. Ei vieläkään mitään valtavaa karkinhimoa. Välillä ajatus karkaa suklaaseen, mutta onneksi sitä saakin sitten jo sunnuntaina ja koko lakon edestä, koskapa pääsiäinen on innostanut lähipiiriä toimittamaan kaappeihin reilusti suklaata. Huomaan, että olen tosiaan mättänyt makeaa melkein jokaisen aterian perään (milloin en sijasta), sillä nälkä tulee nyt paljon aikaisemmin. Marsipaania olen kyllä syönyt jonkin verran taas tänään kakkukoristeita laitellessani, niin ja söin kyllä tähteeksi jäänyttä kakkupohjaakin eilen. Rahkat ja muut lasketaan terveelliseksi ruoaksi. Nyt taitavat olla pähkinäsekoitukset kaapista lopussa, harmin paikka. Ehkä kuivahedelmiä vielä löytyy, mutta kaappi on kovasti sekaisin. Kaipa se myytti sitten pitää paikkansa, että suklaa puskee ihollekin, sillä iho on paljon vähemmän näppyläinen nyt kuin ruokaremontin alkaessa. Muuten hyvät tunnelmat, mutta ehdin aamupäivällä saada kunnon nälän aikaiseksi, kun en vetänyt suklaata aamupalan päätteeksi ja sitten en moneen tuntiin ehtinyt syödä, joten päänsärky on vähän vaivannut.

Pääsiäisruoaksi on suunnitteilla kaikenlaista herkkua, joka varmasti kompensoi karkkilakon monin verroin. Jospa tästä kuitenkin jäisi käteen terveellisen ruoan himo.

5 kommenttia:

Bluesea kirjoitti...

S-S, pähkinät, rusinat ja erilaiset kuivahedelmät ovat nimenomaan hyvä korvike karkille.

Sadie

junglehouse mom kirjoitti...

Tuli hei mieleen kun muutama vuosi sitten luin lehteä missä julkisuuden henkilöt oli pitäneet ruokapäiväkirjaa ja niitä sitten arvioi joku expertti.. No tää Kaarina Kivilahti (laiheliini) söi tyyliin melkein 10 fazerinaa päivässä ja tietämättä kenen ruokaa se oli, arvioi asiantuntija tän todella ylipainoiseksi ja vaivaiseksi ;)

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kuivahedelmälinja jatkuu täällä! :)

Riippuu muuten varmaan myös Fazerinan koosta, siis onko tavallinen konvehti vai kokonainen levy. Kymmenen konvehtia on vain alkupala mulle, eihän niistä tuu kuin vihaiseksi. :D Semmoiseksi on mättäminen mennyt.

junglehouse mom kirjoitti...

Semmonen patukka oli kyseessä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Jee, tsemppiä karkkilakkoon!

Kiitokset myös upeasta kakusta ja koristeista. Ostin innoissani itsekin marsipaania kotiin: jos vaikka uskaltaisin kokeilla aluksi pieniä ruusuja tai jotain helppoa...

Jos en saa niistä mitään aikaiseksi, tuon ne sitten teille parempaan käyttöön. :)