keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Maku ratkaisee

Olen ollut pienellä blogitauolla pitkän viikonlopun matkailuautoreissun vuoksi. Reissusta kerron myöhemmin, mutta pitipähän tässä käydä summaamassa kakkukyselyn vastaukset. Ellei vaalivilpillisiä vastaajia ollut, mielipiteensä on ilmaissut kuusi henkilöä, joiden mielipide kakun tärkeimmästä ominaisuudesta on yhtäpitävä: hyvä kakku maistuu hyvältä. Tämä ei mielestäni suinkaan ole itsestäänselvyys, vaan yhtä hyvin joku voisi pitää täytekakkua pakollisena juhlapöydän koristuksena, jonka täytyy näyttää kakulta, olkoon sisältä mitä vain - tosin näin ehkä ajattelisi lähinnä henkilö, joka ei itse leivonnaisia syö.

Omasta kannastani en ole ihan varma: toisaalta pidän makua olennaisena, mutta sitten taas pöytään on mukava saada jokin erikoisuuskin, esimerkiksi se poikkeavan näköinen, olkoonkin sitten vaikka myös "poikkeavan" makuinen täytekakku. Jos kakun kummallinen ulkomuoto on sen ainoa valtti, on toki paikallaan olla jotain hyvänkin makuista käden ulottuvilla, jotta ei tee mieli tehdä ns. brittiläisiä, viskata tuotosta tekijän naamatauluun. En tosin muista, milloin jos koskaan olisin viimeksi maistanut kakkua, joka tällaiseen antaisi aihetta, ellei ehkä sitten jokin oma paakelsini sellaisia tuntemuksia ole herättänyt. Kerran ainakin kuorrutin täytekakun suklaalla, johon en lisännyt mitään notkistavaa kuten kermaa. Vieraat naureskelevat yhä edelleen louhintakelpoiselle päälliselleni. Onneksi en saanut kakkua naamaani, sillä se olisi ollut aika tälli.

1 kommentti:

junglehouse mom kirjoitti...

Hei, tää kakkuilija ei ollut huomannut uutta kyselyä joten ei päässyt (huijaamaan eikä) vastaamaan ;) Ja ois meinaan sit vastannut ulkonäkö ;D Syystä että tokikin maku on tärkeä, mutta kun maku tuppaa olemaan sellainen, että kaikenmoiset kakut maistuu hyvälle ja vaihtelu virkistää joten panostus siis ulkokuoreen ;D

Kaikenmoiset valmiskakut on yleensä ihan peestä, joten mielessä siis vain kotikutoiset..