lauantai 21. helmikuuta 2009

Surraten putiikin kimppuun

Ystävälläni on sama haave tai pikemminkin päämäärä kuin minulla: oma pieni käsityöpuoti. Niinpä otimme tänään hyödyn irti niistä seitsemästä tunnista, jotka Antto ja Aaron olivat isänsä kanssa, ja ystävä kuljetti lastenrattaissa ompelukoneensa sekä valtavan määrän kankaita. Määrä ei ollut siinä mielessä ollenkaan liioiteltu, että hän todella surautteli varmaan kymmenen hienoa hattua sinä aikana, kun minä yritin vääntää yhtä lastentakin protoversiota. Onnistuihan se lopulta, mutta siinähän se seitsemäntuntinen vierähtikin. Ensimmäinen kappale on kuitenkin se vaikein, ja nyt tiedän, missä oikoa mutkia, kun uusia teen. Toivottavasti ainakin, sillä jos vauhti pysyy yhtä hitaana, minun täytyy pyytää takeistani huikeasti hintaa, jolloin minusta ei taida takkikauppiasta tulla.


Takki on valmistettu joskus aikanaan kirppikseltä ostamastani verhosta, joka on palvellut meillä pöytäliinana. Vuori on vanhaa satiinilakanaa ja vetoketju entisen anoppini taannoin antama. Taskujen punainen on kangaskaupan näytepalasta ja toisessa taskussa oleva sydänmerkki naapurin antamista nahanpaloista ommeltu. Resori on joskus tarttunut mukaan - yllätykseksemme - ihan kangaskaupasta. Takin koko on 92/98.

Alla vielä kuva kangashyllyni nykytilasta. Tai no, pari kangasta on kuvanoton jälkeen tullut lisää ja pari vaihtanut paikkaa.


Ps. Puotini on saanut uuden nimenkin. Julkistan sen yksityisesti sille, joka kysyy, tai kaikille saatuani sen rekisteröidyksi.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo takki on aivan ihanan näköinen! Paljonko meinaat laittaa hintaa? Kokokin olis S:lle tosi sopiva nyt kesällä...

Bluesea kirjoitti...

Olen samaa mieltä kuin Kati tuossa edellä: aivan ihanan näköinen takki. Tykkään kovasti pallokuosista ja tuossa takissa värikin on kohdallaan!

Onnea putiikinpitäjälle!

Anonyymi kirjoitti...

Jee! Aivan mahtava takki! Punaisen sävyt ovat tosi kauniita, ja taskun koriste on söpö.

Kaiken lisäksi on ekologistakin, jos päätät tehdä vaatteet mahdollisimman pitkälti vanhoista materiaaleista.

Intoa puuhiin!

Anonyymi kirjoitti...

Hei,ihana takki! Mullakin on täälä yks mahdollisesti takkiin sopiva tyttönen.Eikun lisää vaan näitä! T:tuleva asiakas Laura

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Moikkamoi! Kiitoksia kaikille kommenteista! Ehkä tästä vielä pulju saadaan, jos noin paljon kiinnostuneita löytyy - täytyy ruveta äkkiä väsäämään lisää!

Kokeilinpa takkia Antollekin, hiukan lyhyet hihat mutta muuten mahtuu hyvin. Koko siis tosiaan lienee aika lähellä tuota 92/98:a.

Juu, kierrätys on tässä tavoitteena, tosin ei orjallisuuteen asti. Kierrätetty materiaali motivoi, niin kuin ystävän kanssa tässä puhuttiin eilen, miettimään, mitä siitä oikein saisikaan. Samoin kuin jääkaapista löytyvät jämät saavat kehittelemään erikoisia kokkauksia.

Hinnoittelu, se vasta on mutkikasta ollutkin. Netistä olen katsonut, että monet ovat pyytäneet käsin tehdyistä takeista 80-90 euroa. Tuntuu ehkä vähän hurjalta. Kuitenkin aikaa meni aika reippaasti tehdessä, joskin seuraavat on varmasti paljon nopeampi tehdä. Laittakaa kiinnostuneet ihan sähköpostia muotoa etunimi.sukunimi@pp.inet.fi ja etunimihän oli tuo Salla ja sukunimi Lehtinen - jatketaan neuvotteluja ;)