perjantai 20. helmikuuta 2009

Kyökissä selviytymisen alkeiskurssin diplomi

Ylpeänä esittelen tässä diplomin, jonka myönsin itselleni suoritettuani keittiössä selviytymisen alkeet.

***

DIPLOMI

Täten todistamme, että Säätäjä-Salla on osoittanut suoriutuvansa keittiössä tason 1 (alkeet) edellyttämillä tiedoilla ja taidoilla. Kurssillaan S-S on omaksunut henkistä pääomaa seuraavilta keittiötaidon osa-alueilta:

* Astiahuolto ja tasojen siisteys. S-S:n pöytämallinen astianpesukone tyhjenee ja täyttyy uudelleen kiitettävän nopealla syklillä.

* Lattioiden ja tasojen puhtaanapito. S-S on kuluneiden viikkojen aikana jynssännyt pöytiä ja lattiaa sekä imuroinut.

* Jääkaappi- ja pakastinhuolto. S-S:n jääkaapissa eivät kovin monet ruoat enää vanhene niin kauan, että pääsevät harmaantumaan. S-S tuntee pakastimensa sisällön ja käy sitä läpi säännöllisesti.

* Kierrätys. Taloyhtiön monipuolisen roskakatoksen ansiosta S-S voi helposti lajitella jätteet kuuteen eri sorttiin, lisänä toki ongelmajätteet.

* Säästöruokailu. S-S on kiinnittänyt huomionsa tarjouslihoihin ja edullisiin jatke- ym. materiaaleihin ja pyrkinyt melko onnistuneesti täyttämään niillä kaappejaan juuri siinä määrin, ettei tilanahtautta kuitenkaan pääse muodostumaan.

* Jämien hyötykäyttö. S-S on ryhtynyt käytännön toimiin selvittääkseen, onko mahdollista olla heittämättä menemään yhtään vanhaa ruokaa.

Lopputyökseen S-S valmisti edellispäivän tomaattimurska-broilerisuikalekastikkeesta pataruoan. Sitä varten hän keitti kattilassa riisiä ja punaisia linssejä, joihin lisäsi jäljelle jääneen kastikkeen ja hiukan oreganoa. Kurssilaiselle pataruoka maistui mainiosti ja arvosana oli sikäli hyvä, mutta koemaistajalle sitä sai lupaavan alun jälkeen sulloa suuhun haarukallisia laskien ja kuunnellen lauseita "äiti, mä en tykkää tästä" ja "mä en jaksa syödä".

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

:) Tais koemaistajana olla A1? Omat pöperöt "säästetään vähän tässäkin"-tyylillä harvoin maistuvat muille. nim. kokemusta tästäkin

Bluesea kirjoitti...

Onnittelut diplomin suorittamisesta!

Aina ei voi voittaa. Valitettavasti lapsilla on vähän kummallinen maku ruokien suhteen. Erityisesti terveelliset ja aikuisten mielestä herkulliset ruuat usein eivät ole lapsien maun mukaisia.

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kyllä vain, Antto se pääsi mielipiteensä julkistamaan. Mutta oikeasti oli hyvää ja aion tehdä myöhemminkin! Jos vaikka uppoaisi jotenkin lapsenmielisemmin aseteltuna. Vaikka silmät ja suu tomaateista ja muhennoksesta, nenä kurkusta? Epätoivoistako? :D

Pahalapsi kirjoitti...

Onnittelut diplomista!
Nuo asiat mitä tuohon diplomiin on lstattu, ovat kyllä tärkeitä jokapäiväisessä arjessa :)

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kiitos Insanity! Kiva kun vierailet taasen, tulenpa mäkin taas urkkimaan sinne "teille" päin tässä lähiaikoina.