maanantai 8. syyskuuta 2008

Varaudutaan vilpoisiin kärryilysäihin

Viime päivien mieluisa projektini on ollut tehdä Aaronille mukavaa ja käytännöllistä kärryilymakuupussia. Muokkasin kaavan erään 80-luvun alkupuolen lastenvaateompelukirjan ohjeesta siten, että se vastaa kärryilytarpeitamme. Pussia käytetään tämän näköisissä rattaissa, tilanteesta ja kullakin hetkellä kuljetettavien lasten lukumäärästä riippuen joko ylä- tai alapedillä:
Kummassakin penkissä on turvavyöt, eikä alaistuin (jolla nykyisellään istuu tavallisesti vain Aaron) kallistu enää tuosta alemmas. Yläistuin kylläkin kallistuu vaikka aivan makuuasentoon, jolloin siltä ei niin helposti liu'u alas, mutta koska alaistuin on usein Aaronin käytössä ja siitähän sitten vasta liukuukin ilman turvavöitä, makuupussiin oli tehtävä turvavöiden mentävä aukko. Siitä siis tuo vetoketjun alla oleva läppä.Tällainen siitä tuli. Materiaalina on käytetty pelkästään kotoa valmiiksi löytyneitä saatuja tai jämäkankaita. Myös tarvitut vetoketju sekä tarranauha olivat jämätavaraa. Taitaapa olla Saksi-Sadien antamaa ainakin tuo alaosassa käytetty musta fleece sekä koirakuvioinen. Hupun ja hihojen musta fleece on muuta kotoa löytynyttä, ja se on hieman ohuempaa kuin muun osan kangas. Resorit on ilmeisesti purettu jostain vaatteesta, sain sen vuosia sitten eräältä ystävältä, jolla on tapana ehkä minuakin pedantimmin ottaa kaikki talteen. Olen tikannut melkein kaikki saumat päältä punaisella jousto-ompelella.
Tässä makuupussi on ihanaisen käyttäjänsä päällä. Pussi on ommeltu siten, että sen voi helposti muuttaa haalariksi myöhemmin. Täytyy vain ratkoa etu- ja takakeskisauma haaraan asti, poistaa turvavyöaukon peittävä tarranauhaläppä ja ommella avatut kohdat housumallisiksi. Sitten vain resorit lahkeisiin ja valmista on. Luultavasti en kuitenkaan tuota miksikään muuta, koska haalareita meiltä löytyy vanhastaankin. Väritys on ehkä tavallaan vähän turhan goottihenkinen lapselle, mutta tässä se oli paikallaan, koska pitihän nyt makuupussin passata kärryihin. Sitä paitsi nuo koirat tuossa kyllä pehmentävät vaikutelmaa aika lailla.

5 kommenttia:

Bluesea kirjoitti...

Kiva puku! Hyvin mätsää urheilullisiin rattaisiinne!

Sain muuten nuo kankaat puolisukulaiseltamme kangastukkuliikkeen johtaja Th:lta. Toi koirakangas on oikein söpö.

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kiitokset! Niinpä muistelinkin, että sieltä ovat kankaat peräisin. Loistavaa, kun suvussa pelaa tämä vaihdantatalous laajemminkin! :)

Bluesea kirjoitti...

Ja mallipoika on tosi söpö!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kävi niin, että viimeisessä kuvassa mallipoika vei voiton pussista. Mutta oli se pussikin komea!

junglehouse mom kirjoitti...

Lauantaina näin leikkaamattomat kankaat ja kuulin suunnitelman, tiistaina aamulla näin komean mallin päällä valmiin tekeleen.. mä en vaan voi ymmärtää tota nopeutta ;D nim. toukokuussa ois valmista ;)