lauantai 6. syyskuuta 2008

Kakkuvahinko ja kutakuinkin täydellinen piirakka

Tein vieraille kiireessä juustokakkua kaapista löytyneistä aineksista. Kommellusta oli, mutta loppujen lopuksi tulos oli yllättävän ok. Käytin pohjaan American Crunch -mysliä, joka muistutti maultaan ja rakenteeltaan murskattuja keksejä, muutamia karnevaalikeksejä vai mitä lie sekä margariinia. Ainesten puutteessa kokosin täytteen mansikkasoseesta, Flora Vispistä, pienestä määrästä maustamatonta Viola-tuorejuustoa, mustikkajogurtista, sokerista ja liivatteesta. Ideana oli odottaa, että täyte hyytyisi, ennen kuin lisäisin päälle jostain etnisestä ruokakaupasta hankittua mansikkahyytelöä (jauhe, johon lisättiin vesi), mutta olin malttamaton ja hyytelölitku upposi kakkuun. Kakkua leikatessamme paljastui, että hyytelö oli tehnyt kakun sisälle hauskan yllätyskerroksen. Ei toisaalta hullumpi näinkään!


Sitten kuuluisan sieniretkemme jälkeen pistimme Jannen kanssa saalista lihoiksi ja teimme yhdessä sienipiirakan. Minä tein pohjan, Janne oikeastaan kaiken muun. Lopputulos näytti niin täydelliseltä peruspiirakalta, että siitä oli otettava kuva. Maussakaan ei ollut mitään vikaa.

5 kommenttia:

Bluesea kirjoitti...

Nam nam! Mitä Janne laittoi sienipiiraaseen päälle, siis sienien lisäksi? Näyttää todella herkulliselta.

Voi, kun saisi itsekin leivottua jotain, vaikka just jotain tollaista sienipiirakkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, hauska kakku tuo oli kyl... Yllätyskakku :) Mikäs se olikaan ranskalaisittain... Gelè-kakku? Ja sienipiiraskin oli hyvää, kiitosta vaan taas Jannelle kun käski sun sitä mulle lykätä :)

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kiitokset kommenteista!

Janne kehotti laittamaan ohjeen tähän. Sieninä käytimme lähinnä kantarelleja, jokunen suppiskin joukossa.

150 g margariinia ja
3,5 dl vehnäjauhoja, jotka sekoitetaan veitsellä ryynimäiseksi
1,5 dl kylmää vettä ja
1 dl juustoraastetta, jotka sekoitetaan nopeasti joukkoon

Täyte:
sieniä ja sipulia paistettuna
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl kermaa
noin 0,5 tl suolaa
1-2 dl juustoraastetta pinnalle

Paistetaan "kullanruskeaksi", niin kuin keittokirjakielellä sanotaan 200-asteisessa uunissa, aikaa menee noin puoli tuntia.

Heidi, just se, gateau gelée fraise? Tai jotain, miten nuo aksentit sitten menikään... Tähän vain ohjeena olla malttamaton kakuntekijä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, hyvälle maistui tuo gateau gelee fraise. Jätän suosiolla nuo heittomerkit niille jotka osaavat ranskaa paremmin kuin mä 20 vuoden takaisella parin vuoden opiskelulla... Oli muuten kiva tavata ja herkutella taas vanhaan malliin :)

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kati, niin olikin! :) Otetaanhan uusiksi ja tällä kertaa niin, ettei väliin jää ihan niin pitkää aikaa. :D