sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Kesäjuhlien kukkiva kakku


Vanhempieni vuotuisissa kesäjuhlissa syötiin mm. oheista kakkua. Ulkoasuun olin kerrankin melko tyytyväinen, mutta ilman kommelluksia ei toki päästy: Ensinnäkin lämmin sää sulatti tehokkaasti sekä päällyskermaa että kerma-tuorejuusto-valkosuklaasisusta. Kerrokset luistelivat toistensa päällä tarjolle vietäessä. Toisekseen yritin ottaa huomioon mahdolliset liivatetta syömättömät vieraat, mutta sellaisia ei tainnut ollakaan, toisin kuin joko kermaa, suklaata tai pähkinää (marsipaanissa siis mantelia) syömättömiä vieraita. Täyte oli siis jämäköitetty, tai siis yritetty jämäköittää valkoisella suklaalla, menestystä en osaa sanoa, koska sää oli omiaan lässäyttämään koko hoidon joka tapauksessa. Maku ei hirveästi eronnut perinteisestä kermavaahto-mansikkakakusta.

Päällä on marsipaania, reunuksena Flora Vispiä, pohjana sokerikakku, jota kostutettu Spritella ja kivennäisvedellä sekä täytteenä tuoreita mansikoita silppuna, sulatettua valkoista suklaata, Flora Vispiä ja Viola-tuorejuustoa.

2 kommenttia:

junglehouse mom kirjoitti...

Mitenköhän mahtaa suklaa jämäköittää jos mukana tuorejuustoa...?? ;D Mutta hauska toi, voi kasvissyöjät sentään ;D

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Joo enpä tiedä... mutta eipä sitä tuorejuustoa niin ylettömästi ollut :D Ei mulla oikein pää näytä pelaavan, mutta järkeilin, että tosiaan tuo lämpötila oli viimeinen niitti. Ruokavalioasioista, niinhän se siinäkin menee, että yhteen suuntaan kumartaa ja toiseen pyllistää :D Vaan nyt taisin tyhjiä kumarrella. Hahhaa!

Nyt eikun nukkumaan... huomenna nähdään!