maanantai 7. heinäkuuta 2008

Formulaa syötiin sunnuntaina


Luvaten täten julkaista piakkoin myös jotain muuta kuin kakkuja esittelen tässä kakun, jota söimme sunnuntaina. Meillä näkyy kesän ajan maksullinen kanava, jolta voi seurata formuloita suorana, ja niin äärimmäisen vähän kuin tämä seikka minua jaksaakin kiinnostaa on ollut mukavaa saada sunnuntaisin kavereita kylään kisakatsomon varjolla. Tällä kertaa löysin kaapista puolikkaan valmispohjan, joka piti koristella päivän teeman mukaisesti. Kokeilin oikeastaan ensi kertaa kunnolla kakulle maalaamista. Vähän kinkkistä oli väriem sekoittelun takia, mutta kai tuon formulaksi tunnistaa.

Kakun tekemisestä tulikin nyt ensi kertaa vähän apeaksi tekevää argumentointia Jannen kanssa. Mies kun oli sitä mieltä, että herkkuja on nyt mätetty tarpeeksi eikä kakkuharrastus ole hyvä tekosyy läskiksi tulemiselle (hänen - minä tarvitsen nyt paljon energiaa, kun heräilen yölläkin imettämään). Perustelin kakun laittamista sillä, että 1) pohja on käytettävä pois ja 2) vieraille on kuitenkin tarjottava jotain makeaa jälkiruoaksi, ja niinhän siitä sitten kakku tuli. Kompromissiratkaisuna päädyin kuitenkin mahdollisimman kevyeen versioon: täytteenä oli mustikkahilloa ja mustikkasosetta, kostukkeena sekamehua, kuorrutteena silaus mustikkasosetta ja päällä ohut marsipaanikuori, sivuilla banaaniviipaleita ja vielä koristeena tomusokerista, sitruunamehusta ja tuorejuustosta pursotettuja tähtiä.

1 kommentti:

junglehouse mom kirjoitti...

Ei kyllä nyt kuvasta nää kuinka hieno tää olikaan! Sen siitä saa kun kaikilla on kiire syömään ja kuvaajalla vauva ergossa ;D