sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Tyhjä taulu

Minulla ja lapsilla on nyt oma koti. Tosin vuokrasopimus alkaa virallisesti vasta ensi kuun alussa, mutta kuitenkin meillä on paikka, johon rakentaa pesää, sellaista jossa kaapin paikan määrään minä. Jos aina ajoittain voin unohtaa kaiken surun, kiukun ja ikävän, voin tervehtiä tätä muutosta myös iloiten. Minulla on jo avain, ja vähän hävettää myöntää, että olen käynyt tulevassa asunnossani enemmänkin kuin piipahtamassa. Antto on viihtynyt uudessa kodissa hyvin, ei ole varmasti ihan vielä ymmärtänyt, että joku päivä se on se paikka, jossa vietämme suurimman osan aikaamme. Aaron konttaa ympäriinsä ja kokeilee seinien kaikuominaisuuksia.

Blogiini putkahti uusi tunniste, Uusi koti, ja kertoilen asuntomme kuulumisia täällä aina silloin tällöin. Kolmio sijaitsee vuoden 1962 kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa, johon toki pääsee hissillä (mutta silloin saa kyllä taituroida kärryjen kanssa) tai kiipeämällä yhdet ainokaiset portaat ylös. Keittiötä lukuunottamatta kaapit ovat alkuperäiset, ihanaiset. Keittiö on uusittu vuosi sitten, ja onhan uudessakin oma viehätyksensä.

Seinät ovat hiukan oudon väriset, mutta keittiön kanssa aion tulla toimeen ja pojat eivät luultavasti pahastu melko iloisen sinisistä seinistään. Olohuoneen ja makuuhuoneeni tapetoin uudestaan, kunhan pääsemme vuokranantajan kanssa yksimielisyyteen tapeteista. Olen hiukan ajatellut vaaleanharmaata raidallista tapettia, sellaista jossa raidat ovat hyvin tiuhaan. Neutraalia pitää nimittäin olla; räiskyvät tai muuten oudot yksityiskohdat tulevat muista ratkaisuista. Seuraava Kamilla-tapetin kuva on vohkittu RTV:n sivuilta, minkä asianomaiset mainoksena ottakoot.


Apuja ja avuntarjouksia olen saanut niin paljon, että minusta tuntuu, ettei itseni tarvitsisi evää liikauttaakaan saadakseni kodin kuntoon. Mm. Junglehouse Mom lainasi minulle ruokapöydän ja upean sängyn. Eilen isäni oli koko päivän kärräämässä asuntoon viittä isoa kovalevyä ja auttamassa niiden muuntamisessa sisustuselementeiksi ja siinä samalla siirtämässä muutamia huonekaluja vanhasta kodista uuteen.


Näkymä makuuhuoneeseeni. Siellä on jo suunnilleen paikallaan lainasänky. Sininen seinä on todellakin tapetoitava uudestaan.

Huomasin vieneeni asuntoon ensimmäisenä esineitä, joiden väritys on voimakas: punaisen laukun sekä punaisen pussilakanasetin ja saman sarjan pussukoita. Niitä mitä en vielä vähään aikaan tarvitse, sillä muutan vasta kuun vaihteessa. Sitten punaisen lampun, jolle ei oikein ole ollut paikkaa tässä nykyisessä kodissani. Toki muunkin värisiä esineitä on asuntoon viety, ja etenkin huonekalujen väritys on tällä hetkellä itse asiassa pikemminkin vaisu. Kun tavaraa on vielä hyvin vähän paikalla, värien suhteet keikahtavat jo yhden uuden esineen ilmaantuessa helposti ympäri.


Punainen lamppu surkeasti kuvattuna. Olikin sitten tärähtänyt koko kuva, jolla yritin alun perin kaappia ja tapetoitua levyä havainnollistaa. Siitä tsuumaten sitten niin vielä parempi!

8 kommenttia:

Bluesea kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa! Tabula rasa on varmasti rankka paikka, mutta se myös mahdollisuus moneen uuteen.

Uusi asuntonne kuulostaa oikein mukavalta ja pianhan siitä tulee oikea koti teille.

Kaikkea hyvää arkeenne ja juhlaanne (A1:n nimpparit eilen, huomasin!).

Ihana, että saat apua ja on hyviä ihmisä ympärillä.

Bluesea kirjoitti...

S-S, pitää vielä kysyä: millaisia sisustuselementtejä levyistä teitte?

Aina kutkuttaa kyllä, kun tiedän tutun/tuttujen muuttavan. Täysin tyhjät ja hiljallleen (tai vauhdilla) täyttyvät asunnot ovat niin kiehtovia.

Ja mitä kaikkea se koti sitten kertookaan sinusta?

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Moikka!

Kiitos S-S! Sisustuselementeistä: ostin 5 kpl kovalevyjä, kooltaan 122 cm x 275 cm (isä leikkasi kolme niistä huoneen korkuiseksi näin alkuun, loput tarpeen mukaan myöhemmin), paksuus 3 mm.

Yhden levyn maalasin merenvihreällä liitutaulumaalilla. Se on menossa poikien huoneeseen. Siitä tulee siis aika reilu kappale seinää, asetan pystysuuntaan. Jollain ruuveilla kiinni. Isä antoi vielä idean, jonka varmaan toteutan: liitutaulukappaleeseen maalaan jonnekin piirtoetäisyyden ulottumattomiin eli tavallaan hukkapaikkoihin ylös taulunkehyksiä, joihin voi sinitarralla kiinnittää Anton ja Aaronin piirroksia.

Toisen kappaleen tapetoin vanhalla kukkatapetilla. Harmi kun se kamera oli uudessa asunnossa tyhjine akkuineen päivineen: tänään vein laturin mutta en ehtinyt kuvata, sillä akku oli latautunut vasta juuri kun piti lähteä. Tapetti on tavallaan melko synkeän värinen, tai siis huone olisi tosi tunkkainen, jos sillä tapetoisi kovin ison alueen. Pieneen alueeseen se kuitenkin toivon mukaan passaa. Levynhän voi aina irrottaa seinästä ja ruuvata toiseen paikkaan, jos ei tunnukaan hyvältä. Tuon tapettipalan meinaan lätkäistä joko olohuoneeseen tai omaan huoneeseeni.

Kolmas levy päällystettäneen tällä kankaalla:
[URL=http://www.aijaa.com/v.php?i=3413738.jpg][IMG]http://www.aijaa.com/img/b/00940/3413738.jpg[/IMG][/URL]
ja se tulee keittiöön. Keittiön seinän väriä en ikinä olisi valinnut itse, joten tarkkana täytyy olla, että saan vaaleasta mintunvihreästä kaiken irti. Tämä kangas tuntuisi kuitenkin olevan passeli tilaan.

Sitten kun vielä saan propattua ja ruuvattua! Janne lupasi auttaa, mutta olen aika malttamaton...

Jaa-a, toivottavasti tulee omannäköiseni koti! Tylsä kun varsinaiseen muuttoon on vielä pari viikkoa, mutta onneksi saa jo rempata!

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Ahaa, kuva ei tuossa näkynytkään, joten tässä linkki paremmin:
http://www.aijaa.com/v.php?i=3413738.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! Uskon, että myös uudet tilat täyttyvät hyvillä muistoilla nopeammin kuin huomaattekaan.

Hyvä idea käyttää isoja sisustuslevyjä! Niitä voi sitten siirrellä ja päällystää tarpeen mukaan. Tuo idea täytyykin kopioida...

Meillä on muuten ylimääräinen, toimiva sauvasekoitin. :) Tarvitsetteko sellaista?

Tsemppiä uuteen viikkoon!

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Moikka Halpa remppa!

Kiitoksia, idea on vapaasti kopioitavissa ja minunkin mielestäni aika hyvä, etenkin nyt vuokra-asunnossa mutta mikä ettei muutenkin. Hassua tavallaan aloittaa kämpän sisustus tuollaisista yksityiskohdista, mutta minkäs innostukselleen mahtaa! Kiitoksia, meillä on täällä vanhassa kodissa sauvasekoitin, josta puhuimme, että ehkä ottaisin sen mukaani. En siis ole varma, aikooko J tarvita sellaista vai ei, tuskin haittaisi ainakaan. Tietysti olisi paras, ettei tarvitsisi edes irrottaa tuota nykyistä seinästään. Katsellaan! :)

Bluesea kirjoitti...

Mainio idea nuo irtolevyt. Niillä saa tosiaan ilmettä huoneeseen, kiinteisiin osiin kauheasti kajoamatta (noh, ne ruuvit tietenkin!).

Kangas näytti oikein kivalta.

Onko huoneet tosiaan 275 cm korkeita? Hieno juttu, jos ovat. Meillä on vain vajaat 250.

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Moi S-S! Eivät suinkaan ole niin korkeita, ikävä kyllä. Levyt olivat, aluksi, mutta niistä leikattiin 25 cm pois. Huoneet ovat noin 258 cm korkeita, jalkalistat ovat aika massiiviset. Joopajoo, ruuvit tai naulat tai jotain, näissä onkin sitten miettimistä, johon en ole liikaa vielä energiaani kuluttanut... Saa nähdä, päädynkö asumaan yhdessä kera viiden ison levyn, joita en saa kiinni seinään! :D