lauantai 3. toukokuuta 2008

Nimimerkistäni ja blogin nimestä

Myönnetään, että perustan tämän blogin hetken huumassa. Kavereiden vastaavia lueskellessani olen tullut siihen tulokseen, että pitkinä joutohetkinäni (kahden lapsen yöt valvovana, joskin silloin täysin toimintakyvyttömänä kotiäitinä) tarvitsen paikan, johon koota kirjavaa tajunnanvirtaani itseni ja kukaties jonkun muun pällisteltäväksi. Tavallinen päiväkirja ei motivoi, sen sijaan tänne tulee mahdollisesti kirjoiteltuakin, jos lipsautan tiedon blogin olemassaolosta muutamalle ystävälleni ja täten joudun siihen tilanteeseen, että kommenttilootat täyttyvät "päivitä nyt jo ihmeessä" -viesteistä. Facebookit ja vastaavat herättävät minussa pelkkää ahdistusta lomakkeenomaisine täydennettävine tietoineen, kun taas blogiin voin rönsyten täydennellä mitä haluan ja jättää loput arvattavaksi.

Viimeisimmässä opiskelupaikassani eräs opiskelukaverini sanoi minulle jossain tilanteessa seuraavasti: "Salla, sä oot sitte sellanen säätäjä." Siitä siis nimimerkki Säätäjä-Salla. Sitä en tiedä, pitäisikö minun oikeastaan olla häpeissäni tuosta kunnianimestä. Ehkäpä hyvinkin. Tämän blogin olemukseen kuuluu kuitenkin villeissä unelmissani sekametelisopan ominaisuus, joten säätäminen lienee joka tapauksessa näiden tekstien perusteella se olemisen muoto, jonka hallitsen parhaiten.

Blogin nimesin erään kerran tapaamani ihmisen innoittamana. Meillä on muutaman tuttavani kanssa eräs harrastuspiiri, josta ehkä tarkemmin myöhemmin. Uusi ja innokas rouva ilmoittautui mukaan ja tuli kerran soitellen sotaan, minkä jälkeen hän ilmoitti tekstiviestitse jäävänsä pois, koska hän osallistui kansalaisopiston järjestämälle arjessa selviytymisen kurssille. Tarkoitus ei ole loukata kyseistä henkilöä, kurssin nimi vain jäi mieleeni hiukan huvittavana mutta ah niin sopivana melkein kenelle meistä hyvänsä - tai ainakin meille, joista päivittäiset käytännön askareet tuntuvat toisinaan riittävän haastavalta elämäntehtävältä sinänsä.

Tervetuloa pläräämään aatoksiani - toivottavasti blogi sisältää pian muutakin selailtavaa kuin tämän kirjoituksen!

2 kommenttia:

junglehouse mom kirjoitti...

Ja heti täällä nokkineni kurkkimassa =D Ihana päästä vihdoinkin lukemaan jonkun oikeeelämäystävän blogia eikä vaan tuntemattomien elämää vakoilla =D Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä tulee pitämään sisällään! Onnea ;)

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Hehe, kiitokset! Nyt on ihan oikea blogeilija -olo, kun on kommenttitilikin avattu. Joo itsekin odotan mielenkiinnolla - ja käyn inspistä hakemassa sun mietelmistäs! :)